Dingen die u tijdens de zwangerschap kunt doen om u gelukkig te voelen

Verwen onze geest tijdens de zwangerschap

Als we de tijd nemen om voor ons lichaam te zorgen, moeten we ook tijd vrijmaken voor onze ontspanning en de zorg voor onze geest. Niet alleen het lichaam is kwetsbaarder tijdens de zwangerschap. Door onze gemoedsrust te vinden en thuis ontspanningsoefeningen te doen, zullen we ons beter voelen.

Zorg voor onze huid

Tijdens de zwangerschap is het essentieel om beschermende zonnebrandcrèmes aan te brengen om vlekken op de huid en brandwonden te voorkomen. Door de werking van hormonen lijdt de huid van de zwangere vrouw aan veranderingen zoals hyperpigmentatie. Crèmes tegen striae zijn ook belangrijk, die voorkomen dat deze littekens verschijnen bij het uitrekken van onze huid, met speciale aandacht tijdens de laatste maanden, wanneer de huid in een zeer snel tempo wordt uitgerekt.

Een goede nachtrust tijdens de zwangerschap

Slapen en rusten wat het lichaam van ons vraagt, is erg belangrijk. Vermoeidheid en slaap kunnen ons vanaf het eerste moment vergezellen als een van de eerste symptomen van zwangerschap, en hopelijk zullen ze verdwijnen. Maar het is meer dan waarschijnlijk dat we ons in de laatste fase van de zwangerschap weer erg moe en slaperig zullen voelen.

De lessen ter voorbereiding op de bevalling

Het bijwonen van bevallingslessen kan zeer gunstig zijn voor zowel onze lichamelijke als geestelijke gezondheid. Door met andere zwangere vrouwen om te gaan en ervaringen te delen, ontdekken we dat we niet de enigen zijn die twijfels of angsten hebben.

Communiceer met de baby

Door met de baby te praten, met hem te communiceren, muziek te spelen, voelen we ons dichterbij en worden we voorbereid op het moment waarop hij echt onze armen bereikt. Weet hoe zijn evolutie van maand tot maand verloopt, hoe het groeit in onze baarmoeder, schrijf een brief, houd een dagboek bij van onze zwangerschap, reageer op de kicks …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *