Voorzie een ruimte in overeenstemming met de grootte

Hoe grote ruimtes uitrusten?

Met grote ruimtes is de grootste uitdaging om het eenvoudig, warm en gastvrij te maken. Met lange vloeren en muren, zoals muren met grote ramen, zullen we ons gemakkelijk geïsoleerd en ongemakkelijk voelen, iets dat ontwerpers logischerwijs altijd proberen te vermijden. Een beetje groen kan een lange weg gaan. Probeer enkele planten te plaatsen die opgaan in natuurlijk licht om de zoetheid die de natuur biedt, weer te geven. Creëer waar mogelijk concrete contrasten tussen warme kleuren. Witte muren en houten vloeren zijn een geweldige combinatie. Door gebruik te maken van karakteristieke details zoals friezen op de muren en deze in twee tinten te schilderen, creëer je het gevoel van lagere plafonds, op deze manier is de hele ruimte uitnodigender. U kunt ook boekenkasten, kussens of tafels toevoegen als randen om kleinere, beter beheersbare ruimtes te creëren.

Hoe kleine ruimtes uitrusten?

Kleine ruimtes moeten zo ruim mogelijk aanvoelen, dus kies voor lichte tinten en maak ze niet vol met accessoires en ornamenten. Concentreer u op de meest essentiële items, of het nu het bed, de bank of de tafel is, en zorg ervoor dat er vrije ruimte is om overal te bewegen. Met een goede combinatie van lichte tinten en natuurlijk licht kan elke ruimte gezellig zijn en het gevoel van ruimtelijkheid geven. Het wordt aanbevolen om enkele klapstoelen of -tafels te hebben in plaats van dat ze deel uitmaken van de permanente inrichting. Wanneer u meer ruimte nodig heeft voor uw gasten zijn ze eenvoudig en snel in te zetten, maar zijn ze niet dagelijks nodig en nemen ze opgevouwen dus geen ruimte in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *