Versier je huis met deze trucs

De lengte van het gordijn

We vinden het allemaal prettig dat de gordijnen op de grond rusten, daarom voegen we altijd ongeveer 10 cm extra lengte toe. En een trucje: als je bang bent dat de stof na de eerste wasbeurt gaat krimpen, voeg dan 5 cm extra toe aan de lengte “voor het geval dat”.

Ramen die groeien

Om de ramen groter te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn, plaatst u de gordijnroede gewoon zo dicht mogelijk bij het plafond en niet precies waar de kozijnen eindigen. Je geeft de kamer niet alleen meer hoogte, maar hij oogt ook ruimer!

Speel met spiegels

Ze zijn een must in een huis. Hangend, op een meubelstuk of zelfs rustend op de vloer. In het laatste geval zal de spiegel, die enigszins schuin staat, een deel van het plafond reflecteren en zal de ruimte breder zijn. Het is een goede truc voor een achterwand in een gang, hal of inloopkast.

Een intiem en persoonlijk huis

Zo zijn huizen: geleefd, persoonlijk, gezellig, met handgemaakte details … Een teruggevonden meubelstuk, een compositie van foto’s, herinneringen aan uitstapjes of familie-uitjes … Je huis is je toevluchtsoord en je moet je helemaal op je gemak voelen in haar. Wees niet bang om jezelf uit te drukken door middel van decoratie.

De kracht van kaarsen

Ze kunnen niet afwezig zijn in een huis. Ze creĆ«ren niet alleen een meer gastvrije en intieme sfeer, maar ze markeren ook gebieden die onopgemerkt bleven. Als je ze met aroma kiest, parfumeer je ook het huis. Een heel decoratieve truc is om lantaarns met kaarsen langs de gang te plaatsen – elke meter een – en ze ‘s middags aan te steken. Je zult zien hoe de ruimte wordt getransformeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *