Taxi’s die over water vliegen, zijn een realiteit in 2021

De serieproductie van de SeaBubbles, de “vliegende taxi’s” op het water, begint in januari 2021 volgens hun uitvinder, de Fransman Alain Thébault, die hoopt ze in actie te zien in Venetië, Dubai, Parijs en Zürich. “We zijn de laatste versie van de SeaBubble aan het afronden tussen nu en december, aangezien deze begin 2021 in productie gaat en zes maanden later wordt geleverd”, vertelde Thébault aan AFP.

Het bedrijf, opgericht in 2016, wil steden ontlasten door watertransport te ontwikkelen, met een belofte: “Geen geluid, golven, vervuiling en een voertuig dat alleen waterdamp verdrijft dankzij (zijn aandrijving met) waterstof”, zegt de scheepsarchitect. Om deze prestatie te bereiken, nemen de SeaBubbles het principe over van de door Alain Thébault ontwikkelde hydropter, waarmee hij in 2009 een zeilsnelheidsrecord vestigde.

Als een soort ondergedompelde vleugels houden de “folies” de boot dankzij hun snelheid zo’n 50 centimeter boven de golven. “Dit zorgt voor een vermindering van 30% tot 40% bij het remmen”, legt de zakenman uit.

De Bubbles zijn speciaal bestemd voor grote steden en hebben een prijs van 250.000 euro (ongeveer $ 300,00) per eenheid. Thébault streeft naar een eerste productie van 50 voertuigen. Er zijn al negen SeaBubbles besteld, zegt hij. Het benadrukt ook de interesse van steden als “Dubai, Venetië, Zürich, Parijs …”, en hoopt de eerste 50 eenheden “voor het einde van dit jaar” te verkopen. “Ik heb het model van Tesla (de Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige elektrische voertuigen, NDLR) overgenomen. Je betaalt een symbolisch voorschot en de rest bij aflevering ”, zegt de uitvinder. In Frankrijk prijst Thébault de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, die hem publiekelijk steunde bij zijn project, maar klaagt over de bureaucratische moeilijkheden in het land die ertoe hebben geleid dat de processen op de Seine in 2017 zijn uitgesteld. De Parijse regelgeving legt een snelheid op. maximaal 12 km / u op rivieren, wanneer SeaBubbles zijn ontworpen om te rijden met 40 km / u. “Toen we werden ontvangen door de ministers in Dubai, zeiden ze tegen ons: ‘Alles is hier mogelijk. Er is geen snelheidslimiet ”, benadrukt Thébault.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *