COMSec, Moncloa’s antispywarewapen voor ministers

De Spaanse inlichtingendiensten onder bevel van het National Intelligence Center zijn volgens militaire bronnen alert na een cyberaanval op leden van de regering.

In augustus hebben verschillende leden van de Raad van Ministers verschillende kwaadaardige e-mails ontvangen die, volgens El Confidencial, het apparaat van de houder van de portefeuille Justitie, Juan Carlos Campo, hebben geblokkeerd.

Hoge overheidsfunctionarissen gebruiken echter spionagebestendige technologie en toepassingen. COMSec is het geheime wapen van Indra dat de gesprekken van de leden van de ministerraad en bijna 10.000 senior executives in Spanje beschermt.

“Professionals gebruiken het constant om gegevens uit te wisselen over de ontwikkeling van nieuwe producten of lopende juridische processen. Dit is informatie die, indien uitgelekt, rechtstreeks van invloed zou zijn op de resultatenrekening van het bedrijf en op het succes of falen van bedrijven waarin maandenlang is geïnvesteerd ”, aldus het bedrijf.

Met de zegen van het National Cryptographic Center versleutelt COMSec end-to-end-gesprekken, zowel spraak als video, en beschermt het ook berichten en bestanden. Een technologie die terug te zien is in meer populaire apps zoals WhatsApp, Telegram of Signal.

Met een levensduur van bijna tien jaar is de tool van Indra afgelopen november voor de laatste keer bijgewerkt en heeft het vier beveiligingsniveaus. Een daarvan is de end-to-end encryptie-oproep en zonder “de noodzaak van een telefoonnummer of overspraak met persoonlijke contacten”, legt het bedrijf uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *