Robothonden nemen deel aan de oefening van de Amerikaanse luchtmacht, is dit de toekomst van oorlog?

Vierbenige robothonden verlieten de vliegtuigen van de luchtmacht van de Verenigde Staten en renden naar een vliegveld in de Mojave-woestijn, een mogelijke vooruitblik op de toekomst van oorlog.

Maar de oefening van vorige week, een van de grootste hightech-experimenten ooit uitgevoerd door het Amerikaanse leger, was geen filmset.

De robothonden vlogen op een mogelijk vijandige landingsbaan aan boord van een Air Force C-130 en werden uit het vliegtuig gestuurd om te zoeken naar bedreigingen voordat de mensen erin werden blootgesteld, volgens een persbericht. van de luchtmacht op 3 september.

Elektronische hoektanden

Elektronische hoektanden zijn slechts één schakel in wat het Amerikaanse leger het Advanced Battle Management System (ABMS) noemt.

Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en snelle gegevensanalyse om bedreigingen voor Amerikaanse militaire middelen ter plaatse en mogelijke aanvallen op het thuisland met raketten of andere middelen te detecteren en tegen te gaan.

Will Roper, de ondersecretaris van de luchtmacht voor inkoop, technologie en logistiek, zei dat soldaten in een toekomstig slagveld te maken zullen krijgen met “een duizelingwekkende hoeveelheid informatie” om te evalueren en dat ze zullen moeten vertrouwen op datasynthese die in nanoseconden wordt uitgevoerd om terug te vechten. effectieve manier.

Militaire oefeningen

Bij de laatste ABMS-oefening, van 31 augustus tot 3 september, waren alle takken van het Amerikaanse leger betrokken, inclusief de kustwacht, plus tientallen industrieteams, en werden 30 locaties verspreid over de hele wereld gebruikt. land.

Nellis Air Force Base in Nevada was er een van, en daar kwamen robothonden in het spel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *