Pacific Alliance: welke strategieën ontwikkelen de landen waaruit het bestaat om hun activiteiten te hervatten?

De afname van de inzameling in de periode maart / april was acuter in Peru, met een daling van 28,5%, terwijl de daling in Chili 17,5% bedroeg en in Colombia 15,4%. Verrassend genoeg meldt Mexico positieve cijfers

De daling van de binnenlandse productie weerspiegelt wellicht duidelijker de klap. Volgens de INEI daalde het Peruaanse bbp in maart met 16,3% en in april met 40,5%. In Chili daalde de maandelijkse index van economische activiteit (Imacec), die volgens de Centrale Bank van Chili een benadering is van de evolutie van het bbp, in maart 3,1% en de volgende maand 14,1%. In Colombia daalde de Economic Monitoring Indicator (ISE) met 4,9% in maart en 20,1% in april. Ten slotte had Mexico in maart een krimp van 2,3% in zijn Global Indicator of Economic Activity (IGAE). Informatie voor april is nog niet beschikbaar.

Evenzo had de afname van de export als gevolg van een lagere externe vraag naar producten en lagere prijzen gevolgen voor de landen van de alliantie. Door de interne verlamming en de zwakte van de wereldeconomie daalde de export in april met 52,3% in Colombia, 46,3% in Peru, 6,3% in Chili en 0,3% in Mexico (dat heeft een groter gewicht aan industriële producten in zijn exportmand).

Zoals te verwachten is, is de belastinginning in de meeste landen aanzienlijk gedaald als gevolg van minder economische activiteit en het feit dat regeringen hebben toegestaan ​​dat deze betalingen werden uitgesteld, zodat bedrijven en particulieren meer liquiditeit hebben. De afname van de inzameling in de periode maart / april was acuter in Peru, met een daling van 28,5%, terwijl de daling in Chili 17,5% bedroeg en in Colombia 15,4%. Verrassend genoeg meldt Mexico positieve cijfers.

CV-strategieën verschillen per land. Terwijl het Peruaanse plan aanvankelijk gericht was op algemene beperkingen en vervolgens op het heropenen van fasen door industrieën, was de hervatting in de rest van de Pacific Alliance meer gebaseerd op geografische zones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *