De aandelenmarkten van Europa en Azië dalen weer door de angst voor het coronavirus

Donderdag daalden ze ongeveer 2%, terwijl de Brent al heel vroeg 1,47% daalde.

De aandelenmarkten daalden donderdag opnieuw uit angst voor het nieuwe coronavirus en de verwoestende economische gevolgen ervan, met name in de Verenigde Staten, de grootste economie ter wereld, waar nieuwe werkgelegenheidscijfers worden verwacht.

In Azië daalde de aandelenmarkt van Tokio, na twee sessies van spectaculaire stijgingen, weer uit angst dat de pandemie zich naar de Japanse hoofdstad zou verspreiden. De Nikkei, die in de voorgaande twee sessies zo’n 15 procent won, eindigde donderdag met een verlies van 4,51 procent.

“De grote steden van de wereld, met name New York, zijn getroffen door het nieuwe coronavirus en Tokio mag geen uitzondering zijn”, zei Eiji Kinouchi, een analist bij Daiwa Securities, tegen AFP nadat de gouverneur van Tokio woensdag waarschuwde. van een mogelijke “explosie” van gevallen.

In Europa verloor Parijs al heel vroeg 1,88 procent, Frankfurt 2,01 procent en Londen 2,41 procent. Milaan daalde 1,5 procent en Madrid 2,37 procent.

“De negatieve trend van de ochtend [op woensdag] is te wijten aan de bijna ongecontroleerde verspreiding van het virus in de Verenigde Staten en in het bijzonder in New York”, benadrukt John Plassard, een investeringsspecialist bij Mirabaud, in een notitie.

Van zijn kant, volgens Tangi Le Liboux, een analist bij Aurel BGC, “blijft het de vraag of de pandemie zich snel zal blijven verspreiden of dat de inperkingsmaatregelen de voortgang ervan snel zullen vertragen en een snelle hervatting van de activiteit mogelijk zullen maken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *