Taxi’s die over water vliegen, zijn een realiteit in 2021

De serieproductie van de SeaBubbles, de “vliegende taxi’s” op het water, begint in januari 2021 volgens hun uitvinder, de Fransman Alain Thébault, die hoopt ze in actie te zien in Venetië, Dubai, Parijs en Zürich. “We zijn de laatste versie van de SeaBubble aan het afronden tussen nu en december, aangezien deze begin 2021 in productie gaat en zes maanden later wordt geleverd”, vertelde Thébault aan AFP.

Het bedrijf, opgericht in 2016, wil steden ontlasten door watertransport te ontwikkelen, met een belofte: “Geen geluid, golven, vervuiling en een voertuig dat alleen waterdamp verdrijft dankzij (zijn aandrijving met) waterstof”, zegt de scheepsarchitect. Om deze prestatie te bereiken, nemen de SeaBubbles het principe over van de door Alain Thébault ontwikkelde hydropter, waarmee hij in 2009 een zeilsnelheidsrecord vestigde.

Als een soort ondergedompelde vleugels houden de “folies” de boot dankzij hun snelheid zo’n 50 centimeter boven de golven. “Dit zorgt voor een vermindering van 30% tot 40% bij het remmen”, legt de zakenman uit.

De Bubbles zijn speciaal bestemd voor grote steden en hebben een prijs van 250.000 euro (ongeveer $ 300,00) per eenheid. Thébault streeft naar een eerste productie van 50 voertuigen. Er zijn al negen SeaBubbles besteld, zegt hij. Het benadrukt ook de interesse van steden als “Dubai, Venetië, Zürich, Parijs …”, en hoopt de eerste 50 eenheden “voor het einde van dit jaar” te verkopen. “Ik heb het model van Tesla (de Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige elektrische voertuigen, NDLR) overgenomen. Je betaalt een symbolisch voorschot en de rest bij aflevering ”, zegt de uitvinder. In Frankrijk prijst Thébault de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, die hem publiekelijk steunde bij zijn project, maar klaagt over de bureaucratische moeilijkheden in het land die ertoe hebben geleid dat de processen op de Seine in 2017 zijn uitgesteld. De Parijse regelgeving legt een snelheid op. maximaal 12 km / u op rivieren, wanneer SeaBubbles zijn ontworpen om te rijden met 40 km / u. “Toen we werden ontvangen door de ministers in Dubai, zeiden ze tegen ons: ‘Alles is hier mogelijk. Er is geen snelheidslimiet ”, benadrukt Thébault.

COMSec, Moncloa’s antispywarewapen voor ministers

De Spaanse inlichtingendiensten onder bevel van het National Intelligence Center zijn volgens militaire bronnen alert na een cyberaanval op leden van de regering.

In augustus hebben verschillende leden van de Raad van Ministers verschillende kwaadaardige e-mails ontvangen die, volgens El Confidencial, het apparaat van de houder van de portefeuille Justitie, Juan Carlos Campo, hebben geblokkeerd.

Hoge overheidsfunctionarissen gebruiken echter spionagebestendige technologie en toepassingen. COMSec is het geheime wapen van Indra dat de gesprekken van de leden van de ministerraad en bijna 10.000 senior executives in Spanje beschermt.

“Professionals gebruiken het constant om gegevens uit te wisselen over de ontwikkeling van nieuwe producten of lopende juridische processen. Dit is informatie die, indien uitgelekt, rechtstreeks van invloed zou zijn op de resultatenrekening van het bedrijf en op het succes of falen van bedrijven waarin maandenlang is geïnvesteerd ”, aldus het bedrijf.

Met de zegen van het National Cryptographic Center versleutelt COMSec end-to-end-gesprekken, zowel spraak als video, en beschermt het ook berichten en bestanden. Een technologie die terug te zien is in meer populaire apps zoals WhatsApp, Telegram of Signal.

Met een levensduur van bijna tien jaar is de tool van Indra afgelopen november voor de laatste keer bijgewerkt en heeft het vier beveiligingsniveaus. Een daarvan is de end-to-end encryptie-oproep en zonder “de noodzaak van een telefoonnummer of overspraak met persoonlijke contacten”, legt het bedrijf uit.

Robothonden nemen deel aan de oefening van de Amerikaanse luchtmacht, is dit de toekomst van oorlog?

Vierbenige robothonden verlieten de vliegtuigen van de luchtmacht van de Verenigde Staten en renden naar een vliegveld in de Mojave-woestijn, een mogelijke vooruitblik op de toekomst van oorlog.

Maar de oefening van vorige week, een van de grootste hightech-experimenten ooit uitgevoerd door het Amerikaanse leger, was geen filmset.

De robothonden vlogen op een mogelijk vijandige landingsbaan aan boord van een Air Force C-130 en werden uit het vliegtuig gestuurd om te zoeken naar bedreigingen voordat de mensen erin werden blootgesteld, volgens een persbericht. van de luchtmacht op 3 september.

Elektronische hoektanden

Elektronische hoektanden zijn slechts één schakel in wat het Amerikaanse leger het Advanced Battle Management System (ABMS) noemt.

Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en snelle gegevensanalyse om bedreigingen voor Amerikaanse militaire middelen ter plaatse en mogelijke aanvallen op het thuisland met raketten of andere middelen te detecteren en tegen te gaan.

Will Roper, de ondersecretaris van de luchtmacht voor inkoop, technologie en logistiek, zei dat soldaten in een toekomstig slagveld te maken zullen krijgen met “een duizelingwekkende hoeveelheid informatie” om te evalueren en dat ze zullen moeten vertrouwen op datasynthese die in nanoseconden wordt uitgevoerd om terug te vechten. effectieve manier.

Militaire oefeningen

Bij de laatste ABMS-oefening, van 31 augustus tot 3 september, waren alle takken van het Amerikaanse leger betrokken, inclusief de kustwacht, plus tientallen industrieteams, en werden 30 locaties verspreid over de hele wereld gebruikt. land.

Nellis Air Force Base in Nevada was er een van, en daar kwamen robothonden in het spel.

Apple hielp de Amerikaanse regering bij het bouwen van een iPod ‘top secret’

David Shayer zat in 2005 aan zijn bureau toen de baas van zijn baas bij Apple hem vroeg om een ​​”speciale opdracht” voor het bedrijf op zich te nemen: het Amerikaanse ministerie van Energie helpen bij het bouwen van een “topgeheime” iPod.

Shayer, een van de eerste software-ingenieurs die is ingehuurd om aan de eerste iPod te werken, heeft het verzoek deze week in een blogpost uiteengezet. Naast de chef van de iPod-software, die hem die dag benaderde, beweerde Shayer dat slechts twee anderen binnen Apple op de hoogte waren van het project: de vice-president van de iPod-divisie en de senior vice-president hardware. Alle betrokkenen hebben sindsdien het bedrijf verlaten, zei hij.

Shayer zei dat hij een ontmoeting had met twee ingenieurs van Bechtel, een Amerikaanse defensie-aannemer, en ze vertelden hem dat ze de iPod zouden bouwen; hij hoefde alleen maar de ondersteuning te bieden die ze nodig hadden van Apple. De iPods moesten eruitzien en functioneren als gewone iPods, maar ze zouden aangepaste hardware bevatten die gegevens kon opnemen en niet door de gemiddelde gebruiker kon worden gedetecteerd, zei Shayer.

“Dit was geen Bechtel-samenwerking met een contract en loon”, schreef Shayer. “Het was Apple die een gunst bewijst onder de tafel voor het Department of Energy.”

Apple, Bechtel en het Ministerie van Energie reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar op het project.

De schijnbare samenwerking met de regering om geheime functies aan Apple-producten toe te voegen, staat in schril contrast met de botsingen van het bedrijf met de FBI en het ministerie van Justitie in de afgelopen jaren over de weigering om achterdeuren op iPhones te bouwen. Apple heeft herhaaldelijk de eisen van de Amerikaanse autoriteiten afgewezen om verdachten bij massale schietpartijen toegang te verlenen tot iPhones, en zei dat het bouwen van een dergelijke oplossing de privacy van al zijn gebruikers in gevaar zou brengen.