Wat te doen in Rusland

1- Bewonder het Rode Plein, Moskou.

Geen bezoek aan het grootste land ter wereld is compleet zonder een bezoek aan een van de beroemdste pleinen ter wereld. Het Rode Plein is echt enorm en imposant, en het is omgeven door interessante plaatsen vol geschiedenis van waaruit je ernaar kijkt.

2- Bezoek de Kerk van de Verlosser op het Bloed, Sint-Petersburg.

Natuurlijk mag u een bezoek aan een van de beroemdste steden van Rusland, Sint-Petersburg, en het bekendste icoon niet missen. De Kerk van de Verlosser op het Bloed lijkt op het eerste gezicht sterk op de Sint-Basiliuskathedraal, maar als je hem eenmaal begint te observeren, zul je je realiseren dat ze veel verschillen vertoont, zowel qua uiterlijk als qua binnenkant, waar ze nog steeds zijn. meer anders.

3- Ken het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer ter wereld, Irkoetsk.

Het Baikalmeer is het grootste zoetwaterreservaat ter wereld. In feite vormt het niets meer en niets minder dan 20% van ‘s werelds zoet water. Hoe gaat het met jou? Dit immense meer ligt vlakbij de stad Irkoetsk en is vanaf verschillende punten te bereiken of te herkennen. Olkhon is erg beroemd, ideaal om in de zomer heen te gaan en er een paar dagen op door te brengen, maar zonder minder tijd te hebben of in het koude seizoen te reizen, raden we aan om een ​​bus naar Lystvianka te nemen. Het bezoek kan overdag worden gedaan en het was een van de beste dingen die we in Rusland hebben gedaan.

4- Ken de hoofdstad van Siberië, Novosibirsk.

Novosibirsk is de hoofdstad van Siberië, in feite betekent de naam “Nieuw Siberië”. Het was geweldig om het in de winter te bezoeken, we hebben nog nooit zoveel sneeuw in ons leven gezien. Een van de meest aanbevolen bezoeken is de Alexander Nevsky-kerk, we hielden ook erg van Lenin-plein, waar het Lenin-monument staat.

5- Verdwaal in Suzdal, onderdeel van de “Gouden Ring”.

De stad Suzdal, met slechts 110.000 inwoners, is als een kleine stad die in de geschiedenis is achtergebleven. De smalle straatjes, de enorme kerken met prachtige koepels, de kleurrijke huizen, het kremlin en kleine kraampjes met typische producten, maken het een spectaculaire plek om een ​​andere kant van Rusland te ontdekken en te leren kennen.

 Bespaar op de maaltijden van uw reis

Een van de meest opwindende onderdelen van een reis is het uitproberen van nieuwe gerechten en lokaal voedsel. Door in restaurants te eten en naar coffeeshops te gaan, kunnen de reiskosten echter snel oplopen.

Als uit eten gaan een van de belangrijkste uitgaven is die u heeft en u een goedkope reis wilt, zijn er altijd alternatieven om op maaltijden te besparen.

Vermijd toeristische restaurants

Een manier om goedkoop de wereld rond te reizen, is door te eten zoals de lokale bevolking dat doet. Als je merkt dat ze zelden eten in de chicste restaurants in toeristische gebieden, dus dat hoeft ook niet.

Bovendien zijn de meest elegante restaurants niet altijd de beste plekken om de meest authentieke gerechten van de plek te proberen. Als je de meer traditionele smaken wilt leren kennen, zoek dan naar kleine en familierestaurants. Vermijd ook toeristische restaurants. Behalve dat ze vrij duur zijn, bieden ze meestal geen kwaliteitsvoedsel.

En als je naar een land reist waar eetkraampjes op straat populair zijn, is dit zeker de goedkoopste manier om te eten.

Koop op markten

Een van de gemakkelijkste manieren om te besparen op eten als je met een beperkt budget reist, is door te winkelen bij supermarkten voor een picknick.

In veel supermarkten verkopen ze koud bereide gerechten die overal gegeten kunnen worden. Het enige wat je dus hoeft te doen is een mooi park of een bankje te vinden waar je rustig kunt zitten en eten. We kopen wel eens spullen in de supermarkt en eten dan op de hotelkamer. Op deze manier besparen we geld en krijgen we gemoedsrust.

Als je met de trein of het vliegtuig gaat reizen, raad ik je aan om voor je naar boven gaat broodjes of snacks te kopen. Meestal is het eten aan boord vrij duur en niet bepaald van kwaliteit.

Boek een hotel inclusief maaltijden

Overweeg, afhankelijk van uw reisstijl, de optie om accommodatie te boeken inclusief ontbijt / diner. Zelfs goedkoop all-inclusive reizen is soms heel goed mogelijk.

Mijn advies om goedkoop te reizen is dat je bij het reserveren van je accommodatie rekening houdt met de prijs met en zonder maaltijden inbegrepen en met de waarde of het echt de moeite waard is of niet. Aan de andere kant zijn all-inclusive hotels meestal duur, maar als u op zoek bent naar een reis om te ontspannen en de verbinding te verbreken, is dit misschien de beste optie. Vergelijk natuurlijk altijd prijzen.

Zelf koken

Een van de beste manieren om van een goedkope reis te genieten, is door je eigen chef-kok te zijn. Zoek een accommodatie met eigen kookgelegenheid, winkel in de supermarkt en bereid uw eigen eten.

Sommige hostels hebben bijvoorbeeld een gedeelde keuken. Bij sommige kun je zelfs enkele ingrediënten gratis krijgen, omdat gasten dingen achterlaten. Als u met een zeer beperkt budget reist, is dit zonder twijfel een van de beste opties die u heeft.

Dit zijn de vijf trucs die u moet volgen als u goedkoop wilt reizen

Van te voren boeken

Afhankelijk van hoe ver je gaat, zul je de vluchten min of meer van tevoren moeten kopen. Voor reizen die buiten het Europese vasteland vertrekken, is het raadzaam om de kaartjes zes maanden van tevoren te kopen. Als je het te laat doet, wordt het ticket schandalig duur, maar het is ook niet nodig om het voor deze periode te doen, omdat de routes in veel gevallen nog niet beschikbaar zijn.

Gebruik Google Flights

Google heeft een applicatie geïntegreerd in hetzelfde netwerk waarmee u onmiddellijk alle online beschikbare luchtvaart- en treinpagina’s kunt vergelijken om u de meest betaalbare prijzen te bieden. Bovendien kunt u met Google Flights de routes bijhouden die u interesseren en dagelijks zien hoe de prijzen zijn veranderd. Hierdoor kunnen we kopen wanneer ze het beste bij onze interesses passen.

Vind accommodatie

Bij het kiezen van een accommodatie is het erg belangrijk, als u geld wilt besparen, kijk dan hoeveel het kost om uit eten te gaan. Vind je het betaalbaar en wil je niet koken, dan is het zeker meer aan te raden om een ​​hotel of hostel te zoeken via applicaties zoals Booking of TripAdvisor.

Word een gids

Bereid uw reis van tevoren voor om tijd en geld te besparen. Lees wat u moet bezoeken, de prijzen en hun schema’s voordat u van huis gaat. Voor sommige bestemmingen bespaart u zeker geld of wachtrijen als u het ticket van tevoren neemt.

Doe mee met de gratis rondleidingen

Ze worden steeds populairder op bestemmingen over de hele wereld. Bijna altijd in het Engels, en soms zelfs in het Spaans, starten de gidsen die bij deze bedrijven werken gratis rondleidingen die worden ondersteund door tips van toeristen. Het beste is dat u aan het einde de prijs kunt betalen die het meest geschikt lijkt, afhankelijk van of u al dan niet genoten heeft van het bezoek.

Reis goedkoop met deze trucs

Lees meer over het wisselen van valuta

Lees meer over alle vergoedingen of commissies van de landen waar u naartoe reist. Hoe meer geld u uitgeeft of hoe langer uw reis duurt, hoe meer u aan commissies zult besteden. Over het algemeen is de luchthaven de duurste plaats om buitenlandse valuta te wisselen en de wisselkantoren van het land waar u naartoe reist, de plaatsen met de goedkoopste valuta. Er kan echter nog een groot verschil zijn tussen sommige ruilhuizen en andere, dus het is aan te raden om informatie te zoeken.

Blijf weg van de luchthaven

Wees voorzichtig met wat u koopt als u zich op een luchthaven bevindt. Luchthavens hebben de slechtste prijzen die u zult vinden. En niet alleen in eten en drinken, maar ook in kleding, souvenirs, bagage etc. Zoals we zojuist hebben besproken, is de luchthaven meestal de duurste plaats om geld te wisselen.

Slaap goedkoop of gratis

Niet elke nacht van de reis is nodig om in een extra groot bed te slapen met een matras van topkwaliteit, toch? We verdienen allemaal een heerlijke vakantie, maar je kunt de nachtrust afwisselen met andere opties.

Kies voor hostels

Als u liever een kamer voor uzelf of uw groep boekt op een meer gespecialiseerde plek, kies dan een hostel en geen hotel. Wat is een hostel? Het woord hostel of guesthouse is nauw synoniem met “hostel”, dus ze zijn praktisch hetzelfde.